//Simple is better

HudaAliah


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman to kill you!.

Status :InloveewithApoy

Home About
Tagboard
Footprints here!


cbox code here

Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Yaa

13July'15
assalamualaikum. 

dah lama sangat  takbuka blog. lama juga tak menulis ni. haha so harini kita menulis apa yang ada dalam otak ni. 13 July'15 cukup setahun enambulan. Haha. makin lama hubungan tu makin banyak dugaan. hipotesis diterima. hikhik atas diri sendiri sebenarnya sama ada mampu bertahan atau tak, Beb, bukan senang weh. aku ni pun dah separuh giveup dengan bendee ni semua. tapi bila lihat apa yang dia usaha dan korbankan aku cuba bangkit balik. susah kalau main dengan hati ni. cepat sangat mengalah. taksemua bende yang aku hadap aku kuat. aku takmampu nak percaya dia sepenuh hati aku. selalu ada raguragu. selalu ada curiga. selalu ada syakwasangka. eish teruknye pemikiran aku sekarang. yang paling teruknye aku pentingkan diri . Hahahahahahha. fikir pasal diri sendiri je. pasal apoy? selalu nak fikir kelaut. sampai satu tahap aku lupa yang dia ada life sendiri. ada member untuk dia lepak borak seme tu. aku sampai lupa yang membermember dia penting bagi dia. selfish ye aku
weh.

perbincangan aku dengan dia selalunya jatuh ke lembah pergaduhan. hahahhahah macam pffttt. dah tak reti nak buat gone dahh. kekadang ego aku selalu jadi punca hmmm. ada satu hari tu dia text *sayang bagi biey masa boleh?* Hahaha bodonya aku sebab takfaham dia. hmm. sekarang ni dia nak masa. so aku bagi dia masa. dia dah berusaha buat yang terbaik untuk aku. tapi apa yang aku balas balik. aku cari salah dia. hmm maafkan sayang, biey :(


biey. aku tahu aku banyak salah dengan kau. aku takhargai kau. aku banyak cari silap kau. aku butakan hati aku untuk nampak kebaikan kau dekat aku. maafkan sayang. apa yang berlaku sekarang ni adalah salah. sayang cuba perbaiki diri sayang. insha Allah. sayang bukan nak hidup dengan biy untuk sehari dua. kalau bole sampai kita tua. sampai kita ada cucu cicit. sampai ke nafas terakhir kita biy. hmmm sayang tahu kita cuma bole merancang. DIA yang tentukan. sayang sayangkan biy. Berbahagia lah biy dengan hidup biy. sayang doakan yang baikbaik untukk biy. hm byelove. 

aku dah mula rindu
Assalamualaikum.

kita dah separuh jalan. kita dah mula kenal rapat antara satu sama lain. kita mula langkah satu persatu. Alhamdulillah setiap langkah kita dipermudahkan walau ada seketika kita perlu menempuh rintangan. susah senang bersama. aku tak mengungkit. apa lagi balasan. Ya. cuma ingin mengingati apa yang kita sudah tempuhi sebelum ni. Macam mana aku jatuh bangun sendiri apa yang pernah aku tempuh. perlahan lahan kita bina kenangan. kita cuba cipta memori yang boleh kita ingati. kononnya bila kita bla bla bla dahpun capai apa yang kita mahukan satu hari nanti. em perlahan lahan kita cipta kenangan supaya nanti kita boleh bercerita bersama dengan penuh gelak ketawa. itu yang aku nak. tapi siapa kita nak mengharapkan semua menjadi kenyataan,

aku dah mula rindukan kita yang dulu. rindu siapa kita yang dulu : saat pertama kita jumpa. kita bercakap. kita gaduh. kita care satu sama lain. Tah lah aku rindu kan semua tu. aku rindu kan saat indah indah kita. aku dah mula rindu. rindu nak gaduh manja. bukan yang macm sekarang. semuanya tak kena. it hurts me and you. kenapa baru sekarang aku dapat rasakan yang kau sayangkan aku. lepas setahun baru kau sedar kehadiran aku sayang. selepas setahun. bukan senang nak bangun balik lepas aku tersungkur dalam lubang aku sendiri. sebab aku yang pilih kau untuk hidup bersama aku. aku yang cari kau. aku nak kau. em aku tahu kita mampu merancang bukan tentukan. Tapi aku harapkan kau yang terakhir even aku tau kau bukan pertama. Insya Allah. kalau kita sama sama pertahankan jujur satu sama lain. support. tak abaikan satu sama lain. walaupun kita tak macam dulu. Dalam hati aku ni ada nama kau AzrulJamri. Maafkan aku sebab tak semudah tu aku nak buang apa yang aku rasa. sebab tu aku jadi kuat. aku takkan menangis lagi demi kau. aku akan terus kuat kalau JODOH  tak menyebelahi kita. hmm nama kau akan teruskan terpahat. dan aku akan menghitung hari. 
Congratulation sebab dah setahun 2 bulan sayang. hehehehe :) Aku akan terus menghitung. 

Iloveyouuubiy


Love, biey.
Assalamualaikum. 

Sayang. i know im not good enough to takecare of you. dont know to make a big smile on your face. im such as a bad girlfriend for you. i know im not like others girl. beautiful. dress. can make your whole day. im sorry cause i alwys keep ignoring you. i alwys bothering you. alwys make you worried. make you in trouble to takecare the person like me. i cant hold on my tears anymore. i dont we're being like this. Fighting alwys. its hurt me and you. Im sorry so much biy. Please. dont give up on us relay. i need you. ineed you very much biy. Seriusly, i dont want to lost you. hmm i need you !! :'( i miss us. i miss the old us. Biey. thankyou for everything biy. im sorry for the bad attitude of me that harm you to much :'( For the last. im sorry :'(


Happy Anniversary sayang for a years :) 
ILOVEYOU.

Ever since the day you came into my life, i knew you will be there till the end of time. Dreams come true, it is because mine came true when i met you. i will alwys love you. i cannot say how much i like you. and how special you are to me. But all i can say is that, my world whenever i am with you even you and me far away. i love you a lot. i will love you until the stars  go out. and the tides no longer turn. Mybe its too early to say iloveyou. but i cant keep it a secret. i've never felt this perfectly happy. and i wanted you to know tht you're reason why im still be here :') be with you. I'll alwys waiting for you. 

Laghaaaaa


Assalamualaikum. makin hari makin hambar makin hilang dari pandangan. lama lama ? hmmmmm. Puas dah aku selongkar itu ini nak cari mana kurangnya. kat mana salahnya tapi sayang aku sendiri GAGAL. orang lain boleh je stick together for the years. Yang long relationship ni. hmmm. cukup lah seminggu ni basahbasah pipi. telan telan dan terus telan. nak jaga hati punya pasal. aku masih cuba simpan rasa ni dalamdalam. kekal ia. tanpa sedikit pun terusik. Ya masih cuba sedaya upaya demi hari. langsung tak hilang dari fikiran kerana terlalu merindui saat dulu. saat kita masih tersenyum. ketawa riang bersama. di saat aku menceritakan semuanya pada kau. aku rindu. Pandanglah aku dengan senyuman sinis. takpelah. biarkan. anggaplah apa pun yang kau rasa betul. aku takkan bersuara lagi,


Semuanya berubah sangat selepas kejadian tu. Hati aku terluka weh. sangat terluka. kau anggap aku bagaikan tiada perasaan. Kepercayaan yang aku bagi pada kau. Hancur! kenapa kau hancurkannya ?
Apa salah aku ? Aku ikutkan apa yang kau nak. aku ikut apa yang kau suruh walaupun aku degil. Sebab aku sayang sangat dekat kau. Tapi semuanya kau musnahkan dengan sekelip mata :'( sampai satu masa setiap hari kita bergaduh bertekak mengungkit bende yang sama. susah nak jadi macam dulu. susah tau. dan susah nak kembalikan kepercayaan aku. hmmmm. ugh :'( kenapa mudahkan sangat ? aku sangat menghargai sampai tika ini kau masih dengan aku. terlalu susah untuk aku lepaskan kau. Entah lah. kerana aku terlalu sayang aku tak sanggup. Bukan aku minta simpati kau, aku cuma minta engkau menghargai hm. susah sangat ke nak jujur?  baru sekarang kau buang ego kau. katanya demi aku. aku tahu kau cuba nak memperbetulkan apa yang silap. apa yang perlu dalam hubungan kita. tapi kalau tiap hari kita bergaduh bertekak macam ni. Sampai bila hubungan kita akan pulih ? :'( Aku pun satu, sensitif sangat. hm Hati ni asyik nak terasa nak memarah.

Aku takkan pernah berhenti sayangkan kau. aku taknak kau terluka kerana perhubungan. jika kau mita aku pergi. ye sekali je. aku akan pergi. aku akan berhenti kejar kau. hm walaupun hati tak rela. tapi aku taknak kau menderita kerana aku. aku takkan luahkan apa apa. aku tahu banyak lagi hal yang kau fikir dari hal remeh temeh aku ni. Dengan keikhlasan hati. aku minta maaf. mungkin aku terlalu mendesak kau. mungkin aku takpernah puaskan hati kau. mungkin aku dah terlalu lukakan hati kau. mungkin kekurangan aku yang buat kau jauh dari aku. mungkin aku terlalu selekeh. hodoh. Hhahaahahahah. Kan ? Kau dah cukup bahagiakan aku selama ni. Alhamdulillah. Allah utuskan kau hadir dalam hidup aku. Kau adalah anugerah terindah aku. sangat indah. Ada jodoh, kita jumpa lagi sayang :'( Imissyou. and loveyou AzrulJamri.


Talk Talk.
Bincang? 
Perkara paling wajib yang kita perlu buat sebelum terbentuk sesuatu keputusan.
Takde bende ni, takkan selesai kan masalah. Takde bende ni, engko sakitlah sorang-sorang.
Takde bende ni, sampai sekarang engko rasa takbest. hahahaha x) bila dah luah semua bagai. 
kekadang responnya. Alhamdulillah. Kekadang responnya, lagi menyakitkan hati aku. hm hahaha.
Aku taksuka gaduh. Gila kau nak bergaduh lama-lama. Rugi aaaaa. hahahah. Konon nak masa, ruang. Amendeeeeee ni. kena tinggal 1 2 jam pun rindu dah bertandang. Acaner ekk? hmm waktu-waktu macam ni, patut digunaka sebaiknya aku rasa. lain hari boleh. Sekarang aku kenot. lemah kot. 
Tapi macam mana tak gaduh, dia tu peramah sangat dengan perempuan lain. Hmmm :-(  kau suruh aku buang perasaan buruk sangka, cemburu bagai. Tapi setiap kali aku buka insta kau, im fb kau, apa kau buat. 
Aku simpan pendam semua ni sebab aku taknak gaduh ah. Ni ah punca gaduh ! kau peduli tak sebenarnya perasaan aku ni ? :(( 

Evenbende tu sekecil semut sekalipun. kalau tak dibawa bincang.  Mbohhhh parah hati aku ni. tapi biasa ah. 
Aku ni kekadang ego gak. Selagi boleh simpan, simpan. kalau takpun, aku menangis. and layan dia macam biasa. kekadang bila aku sakit hati, macam nak taknak layan dia. Jangan lah jadi macam aku. Hahahah. Elok elok engkorang boleh wish goodnight in a romantic way,tup tup malam tu without any discussion engkorang tido without wish goodnight. tersangaaaaaaaat lah takbest. hmm. Well, aku perempuan yang tersangat lah lajuuu umpama F1 kat litar sepang dalam membuat conclusion. heheh. I just realized it after he told me. Then aku jadi seorang yang think positif, tersangaaaat positif and tetiba dapat tahu mende takbest. luluh hancur hati aku. hahah. aku OK. Positif sangat takboleh juga sebenarnya ye awaa. 

Aku lemah sebenarnya. Dalam erti kata lain, aku hati ni cepat benoor lembutnya. orang goyang sikit je. aku tunduk. In fact siapa diorang ?? and i'll be hmm. kekadang ego ni makan diri gak hmmm tapi guane kan pulaaa hmm hahahahah. aku sayangg sebenoooorrnya ke muu *jerit. Bila aku marah, then dia hantar text  "SAYANGGG" . Automatik !! hati aku cair macam airbatu. hahaha. tapi aku biarkan berminit minit. baru aku balas . Ego punya pasal. Bhahahaha. keras juga eh kepala aku ni. ish ish. maafkan saya biy ! Bila dah sejuk, mula ah rasa rugi kalau dibiarkan lamalama. baru ah nak buka mulut and back to normal. Kalau tak, hm harem. Within an hour everything settle. Arghhhhhhh. i got my man back *apoy*. Like seriusssssly, tak best gila gaduh lamalama sebab manusia lain. Takde faedaaaah. Rugi ! 

Biar pakwe tak pandai pujuk time kita merajuk, asalkan pandai ajak berbincang. Serius talkk, engko merajuk lah berejam lamnya. dia cool je. Dia lantakkan ajee. Takpeeeee. As long dia pandai ajak kau berbincang kalau korang hadapi waktu waktu perang. *kalau boleh nak bincang depan mata. Tapi sayang kenyataannya, kau jauhh !* Satu bende yang pasti. Merajuk dengan perempuan memang takboleh dipisahkan. Hahaha. that way nak bermanja sebenarnya. Macam aku, merajuuuk, tapi dia watlek je. tak call tak text pun. haha sampai satu masa, aku beralah. hm haha.dengan selamba text aku tanpa rasa bersalah pun. Engkorang mesti rasa rugi kaaan dapat pakwe yang lantaakkan makwe merajuk. Aku tak pernah rasa pun. mulamula bercinta adalah. tapi dah lama macam ni memang buangg ah rasa tu. I tell you what. Bila dapat text dia yang macam takde apa padahal aku dalam mood merajuk. terus tak jadi merajuk kabooo ke oak. Buat apa merajuk kalau tak dilayaaan. Buat sakit hati je. So aku pun cool sendiri ah. untung pakwe dapat makwe merajuuuuk dan pujuk diri sendiri. phewwwww !

Mula mula bincang memang ah serius, lelama kau sendiri lupa yang kau tengah gadoh. Hahaha. Kekadang tu aku pun punca gaduh gak. not all of thing that we fight, salah dia. kekadang aku pun dah lukakan dia tanpa sedar hm. sayang minta maaf biy. bila sesi berbaik mula lah keluarkan word word yang hahahahaa paham sendiri. hm hahaha. bende sweet ni bukan boleh nampak melalui percakapan. the way he treat you, respect you pun dah cukup sweet letewwww. takpayah lah tamaktamak nak lebih. yelaaah. sayangkan. Bau kentut pun wanggiii.. Aku nak tegaskan dekat sini. Aku sayang memang sayang. Tapi kalau kentut berbau. aku peduli apa. Aku pun marah. Even one day dia jadi IMAM aku pagi petang siang malam. Tak semua aku tadah. Aku selesa. dan aku bahagia begini. Terima kasih.












Aku cuba

Hari demi hari. Datang silih berganti. Membawa sinar kebahagiaan atau kekecewaan.
Untuk mengajar erti sabar. Erti tabah. MUNGKIN. 
Mulut orang luar. Pandai sebut sabar. Hati yang rasa? 
Tak tertanggung rasanya hati ni dengan sabar.
Kau cakap kau tahu. Apa yang  kau tahu ?
Kau cakap kau faham. Apa yang kau faham ?
Sudahlah. Aku kecewa. 
Tiba masanya aku, ajar diri apa itu kekuatan.
Aku ? aku akan anggap sakit itu takpernah wujud. 
Kecewa itu akan aku anggap bagai ombak yang memukul pantai.
Lalu pergi. 
Simpan, simpan dan simpan sendiri. Cukup susahkan orang sekeliling. 
Sekarang. aku akan cuba berjalan sendiri. 
Semua yang aku buat. Cuma satu penyebabnya. *SAYANG* 
Sebab aku sayang aku buat semua ni. 
Siapa? Engkau. Sebab aku sayang, aku taknak semuanya sia-sia.
Jujur. Aku tak sanggup !

Dalam satu hari,




Rindu ? sangat rindu.
Rindu yang tak boleh dibuang serta merta. 
Aku cuma boleh berharap aku mampu lenyapkan rasa ini perlahan-lahan tanpa aku sendiri sedar. 
Hampir setahun kita bersama tapi hanya sekali kita bertemu. 
Bukan aku mahu bertemu selalu seperti pasangan yang lain. 
Jika diberikan peluang aku ingin bertemu sekali lagi dan hari itu akan jadi hari yang paling indah buat aku.


Dalam satu hari. aku ingin rasa kebahagiaan bersama kau 
Dalam satu hari, aku ingin cipta kenangan 
Dalam satu hari, aku ingin kau tersenyum di depan aku
Dalam satu hari, aku nak tatap mata kau
Dalam satu hari, aku nak suap kau makan
Dalam satu hari, kita bergembira bersama
Dalam satu hari, kita bergelak ketawa 
Dalam satu hari, aku nak pegang tangan kau erat-erat
Dalam satu hari, aku ingin bisik ke telinga kau *iloveyou apoy* 
Kalau boleh semuanya aku nak lakukan bersama kau. Sepanjang hari. Hanya dengan kau. 

Aku harap waktu tu akan tiba :) 
Aku tahu semua yang aku inginkan takkan menjadi seperti yang diharapkan.
Jika apa yang aku harapkan ini diluar jangkaan, takpelah :)
Aku akan tersenyum sambil berkata "cukup Allah pinjamkan dia untuk aku walau sementara. aku redha" 
*sejujurnya aku mula pasrah* setiap hari sayang, setiap jatuh cinta. semakin hari semakin aku takut kehilangan. Semoga kau menjadi yang halal buatku sayang. Please stay :) hmbye.