//Simple is better

HudaAliah


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman to kill you!.

Status :InloveewithApoy

Home About
Tagboard
Footprints here!


cbox code here

Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Yaa

Love, biey.
Assalamualaikum. 

Sayang. i know im not good enough to takecare of you. dont know to make a big smile on your face. im such as a bad girlfriend for you. i know im not like others girl. beautiful. dress. can make your whole day. im sorry cause i alwys keep ignoring you. i alwys bothering you. alwys make you worried. make you in trouble to takecare the person like me. i cant hold on my tears anymore. i dont we're being like this. Fighting alwys. its hurt me and you. Im sorry so much biy. Please. dont give up on us relay. i need you. ineed you very much biy. Seriusly, i dont want to lost you. hmm i need you !! :'( i miss us. i miss the old us. Biey. thankyou for everything biy. im sorry for the bad attitude of me that harm you to much :'( For the last. im sorry :'(


Happy Anniversary sayang for a years :) 
ILOVEYOU.

Ever since the day you came into my life, i knew you will be there till the end of time. Dreams come true, it is because mine came true when i met you. i will alwys love you. i cannot say how much i like you. and how special you are to me. But all i can say is that, my world whenever i am with you even you and me far away. i love you a lot. i will love you until the stars  go out. and the tides no longer turn. Mybe its too early to say iloveyou. but i cant keep it a secret. i've never felt this perfectly happy. and i wanted you to know tht you're reason why im still be here :') be with you. I'll alwys waiting for you. 

Laghaaaaa


Assalamualaikum. makin hari makin hambar makin hilang dari pandangan. lama lama ? hmmmmm. Puas dah aku selongkar itu ini nak cari mana kurangnya. kat mana salahnya tapi sayang aku sendiri GAGAL. orang lain boleh je stick together for the years. Yang long relationship ni. hmmm. cukup lah seminggu ni basahbasah pipi. telan telan dan terus telan. nak jaga hati punya pasal. aku masih cuba simpan rasa ni dalamdalam. kekal ia. tanpa sedikit pun terusik. Ya masih cuba sedaya upaya demi hari. langsung tak hilang dari fikiran kerana terlalu merindui saat dulu. saat kita masih tersenyum. ketawa riang bersama. di saat aku menceritakan semuanya pada kau. aku rindu. Pandanglah aku dengan senyuman sinis. takpelah. biarkan. anggaplah apa pun yang kau rasa betul. aku takkan bersuara lagi,


Semuanya berubah sangat selepas kejadian tu. Hati aku terluka weh. sangat terluka. kau anggap aku bagaikan tiada perasaan. Kepercayaan yang aku bagi pada kau. Hancur! kenapa kau hancurkannya ?
Apa salah aku ? Aku ikutkan apa yang kau nak. aku ikut apa yang kau suruh walaupun aku degil. Sebab aku sayang sangat dekat kau. Tapi semuanya kau musnahkan dengan sekelip mata :'( sampai satu masa setiap hari kita bergaduh bertekak mengungkit bende yang sama. susah nak jadi macam dulu. susah tau. dan susah nak kembalikan kepercayaan aku. hmmmm. ugh :'( kenapa mudahkan sangat ? aku sangat menghargai sampai tika ini kau masih dengan aku. terlalu susah untuk aku lepaskan kau. Entah lah. kerana aku terlalu sayang aku tak sanggup. Bukan aku minta simpati kau, aku cuma minta engkau menghargai hm. susah sangat ke nak jujur?  baru sekarang kau buang ego kau. katanya demi aku. aku tahu kau cuba nak memperbetulkan apa yang silap. apa yang perlu dalam hubungan kita. tapi kalau tiap hari kita bergaduh bertekak macam ni. Sampai bila hubungan kita akan pulih ? :'( Aku pun satu, sensitif sangat. hm Hati ni asyik nak terasa nak memarah.

Aku takkan pernah berhenti sayangkan kau. aku taknak kau terluka kerana perhubungan. jika kau mita aku pergi. ye sekali je. aku akan pergi. aku akan berhenti kejar kau. hm walaupun hati tak rela. tapi aku taknak kau menderita kerana aku. aku takkan luahkan apa apa. aku tahu banyak lagi hal yang kau fikir dari hal remeh temeh aku ni. Dengan keikhlasan hati. aku minta maaf. mungkin aku terlalu mendesak kau. mungkin aku takpernah puaskan hati kau. mungkin aku dah terlalu lukakan hati kau. mungkin kekurangan aku yang buat kau jauh dari aku. mungkin aku terlalu selekeh. hodoh. Hhahaahahahah. Kan ? Kau dah cukup bahagiakan aku selama ni. Alhamdulillah. Allah utuskan kau hadir dalam hidup aku. Kau adalah anugerah terindah aku. sangat indah. Ada jodoh, kita jumpa lagi sayang :'( Imissyou. and loveyou AzrulJamri.


Talk Talk.
Bincang? 
Perkara paling wajib yang kita perlu buat sebelum terbentuk sesuatu keputusan.
Takde bende ni, takkan selesai kan masalah. Takde bende ni, engko sakitlah sorang-sorang.
Takde bende ni, sampai sekarang engko rasa takbest. hahahaha x) bila dah luah semua bagai. 
kekadang responnya. Alhamdulillah. Kekadang responnya, lagi menyakitkan hati aku. hm hahaha.
Aku taksuka gaduh. Gila kau nak bergaduh lama-lama. Rugi aaaaa. hahahah. Konon nak masa, ruang. Amendeeeeee ni. kena tinggal 1 2 jam pun rindu dah bertandang. Acaner ekk? hmm waktu-waktu macam ni, patut digunaka sebaiknya aku rasa. lain hari boleh. Sekarang aku kenot. lemah kot. 
Tapi macam mana tak gaduh, dia tu peramah sangat dengan perempuan lain. Hmmm :-(  kau suruh aku buang perasaan buruk sangka, cemburu bagai. Tapi setiap kali aku buka insta kau, im fb kau, apa kau buat. 
Aku simpan pendam semua ni sebab aku taknak gaduh ah. Ni ah punca gaduh ! kau peduli tak sebenarnya perasaan aku ni ? :(( 

Evenbende tu sekecil semut sekalipun. kalau tak dibawa bincang.  Mbohhhh parah hati aku ni. tapi biasa ah. 
Aku ni kekadang ego gak. Selagi boleh simpan, simpan. kalau takpun, aku menangis. and layan dia macam biasa. kekadang bila aku sakit hati, macam nak taknak layan dia. Jangan lah jadi macam aku. Hahahah. Elok elok engkorang boleh wish goodnight in a romantic way,tup tup malam tu without any discussion engkorang tido without wish goodnight. tersangaaaaaaaat lah takbest. hmm. Well, aku perempuan yang tersangat lah lajuuu umpama F1 kat litar sepang dalam membuat conclusion. heheh. I just realized it after he told me. Then aku jadi seorang yang think positif, tersangaaaat positif and tetiba dapat tahu mende takbest. luluh hancur hati aku. hahah. aku OK. Positif sangat takboleh juga sebenarnya ye awaa. 

Aku lemah sebenarnya. Dalam erti kata lain, aku hati ni cepat benoor lembutnya. orang goyang sikit je. aku tunduk. In fact siapa diorang ?? and i'll be hmm. kekadang ego ni makan diri gak hmmm tapi guane kan pulaaa hmm hahahahah. aku sayangg sebenoooorrnya ke muu *jerit. Bila aku marah, then dia hantar text  "SAYANGGG" . Automatik !! hati aku cair macam airbatu. hahaha. tapi aku biarkan berminit minit. baru aku balas . Ego punya pasal. Bhahahaha. keras juga eh kepala aku ni. ish ish. maafkan saya biy ! Bila dah sejuk, mula ah rasa rugi kalau dibiarkan lamalama. baru ah nak buka mulut and back to normal. Kalau tak, hm harem. Within an hour everything settle. Arghhhhhhh. i got my man back *apoy*. Like seriusssssly, tak best gila gaduh lamalama sebab manusia lain. Takde faedaaaah. Rugi ! 

Biar pakwe tak pandai pujuk time kita merajuk, asalkan pandai ajak berbincang. Serius talkk, engko merajuk lah berejam lamnya. dia cool je. Dia lantakkan ajee. Takpeeeee. As long dia pandai ajak kau berbincang kalau korang hadapi waktu waktu perang. *kalau boleh nak bincang depan mata. Tapi sayang kenyataannya, kau jauhh !* Satu bende yang pasti. Merajuk dengan perempuan memang takboleh dipisahkan. Hahaha. that way nak bermanja sebenarnya. Macam aku, merajuuuk, tapi dia watlek je. tak call tak text pun. haha sampai satu masa, aku beralah. hm haha.dengan selamba text aku tanpa rasa bersalah pun. Engkorang mesti rasa rugi kaaan dapat pakwe yang lantaakkan makwe merajuk. Aku tak pernah rasa pun. mulamula bercinta adalah. tapi dah lama macam ni memang buangg ah rasa tu. I tell you what. Bila dapat text dia yang macam takde apa padahal aku dalam mood merajuk. terus tak jadi merajuk kabooo ke oak. Buat apa merajuk kalau tak dilayaaan. Buat sakit hati je. So aku pun cool sendiri ah. untung pakwe dapat makwe merajuuuuk dan pujuk diri sendiri. phewwwww !

Mula mula bincang memang ah serius, lelama kau sendiri lupa yang kau tengah gadoh. Hahaha. Kekadang tu aku pun punca gaduh gak. not all of thing that we fight, salah dia. kekadang aku pun dah lukakan dia tanpa sedar hm. sayang minta maaf biy. bila sesi berbaik mula lah keluarkan word word yang hahahahaa paham sendiri. hm hahaha. bende sweet ni bukan boleh nampak melalui percakapan. the way he treat you, respect you pun dah cukup sweet letewwww. takpayah lah tamaktamak nak lebih. yelaaah. sayangkan. Bau kentut pun wanggiii.. Aku nak tegaskan dekat sini. Aku sayang memang sayang. Tapi kalau kentut berbau. aku peduli apa. Aku pun marah. Even one day dia jadi IMAM aku pagi petang siang malam. Tak semua aku tadah. Aku selesa. dan aku bahagia begini. Terima kasih.












Aku cuba

Hari demi hari. Datang silih berganti. Membawa sinar kebahagiaan atau kekecewaan.
Untuk mengajar erti sabar. Erti tabah. MUNGKIN. 
Mulut orang luar. Pandai sebut sabar. Hati yang rasa? 
Tak tertanggung rasanya hati ni dengan sabar.
Kau cakap kau tahu. Apa yang  kau tahu ?
Kau cakap kau faham. Apa yang kau faham ?
Sudahlah. Aku kecewa. 
Tiba masanya aku, ajar diri apa itu kekuatan.
Aku ? aku akan anggap sakit itu takpernah wujud. 
Kecewa itu akan aku anggap bagai ombak yang memukul pantai.
Lalu pergi. 
Simpan, simpan dan simpan sendiri. Cukup susahkan orang sekeliling. 
Sekarang. aku akan cuba berjalan sendiri. 
Semua yang aku buat. Cuma satu penyebabnya. *SAYANG* 
Sebab aku sayang aku buat semua ni. 
Siapa? Engkau. Sebab aku sayang, aku taknak semuanya sia-sia.
Jujur. Aku tak sanggup !

Dalam satu hari,




Rindu ? sangat rindu.
Rindu yang tak boleh dibuang serta merta. 
Aku cuma boleh berharap aku mampu lenyapkan rasa ini perlahan-lahan tanpa aku sendiri sedar. 
Hampir setahun kita bersama tapi hanya sekali kita bertemu. 
Bukan aku mahu bertemu selalu seperti pasangan yang lain. 
Jika diberikan peluang aku ingin bertemu sekali lagi dan hari itu akan jadi hari yang paling indah buat aku.


Dalam satu hari. aku ingin rasa kebahagiaan bersama kau 
Dalam satu hari, aku ingin cipta kenangan 
Dalam satu hari, aku ingin kau tersenyum di depan aku
Dalam satu hari, aku nak tatap mata kau
Dalam satu hari, aku nak suap kau makan
Dalam satu hari, kita bergembira bersama
Dalam satu hari, kita bergelak ketawa 
Dalam satu hari, aku nak pegang tangan kau erat-erat
Dalam satu hari, aku ingin bisik ke telinga kau *iloveyou apoy* 
Kalau boleh semuanya aku nak lakukan bersama kau. Sepanjang hari. Hanya dengan kau. 

Aku harap waktu tu akan tiba :) 
Aku tahu semua yang aku inginkan takkan menjadi seperti yang diharapkan.
Jika apa yang aku harapkan ini diluar jangkaan, takpelah :)
Aku akan tersenyum sambil berkata "cukup Allah pinjamkan dia untuk aku walau sementara. aku redha" 
*sejujurnya aku mula pasrah* setiap hari sayang, setiap jatuh cinta. semakin hari semakin aku takut kehilangan. Semoga kau menjadi yang halal buatku sayang. Please stay :) hmbye.




Alhamdulillah.

Assalamualaikum.hi

Thankyou biey  for 9 month we're being together. Haha. im lucky to have you. Alhamdulillah kau masih ada dengan aku :') jarak bukan satu halangan malah ia menjadi  kekuatan kesetiaan aku :') Everything was good. tipu la takde gado sikitsikit. Tipu sangat. lagi lagi jenis aku ni yang cepat nauu terasa hati. nak buat macam mana aku  pun ada perasaan. Hahahahah. terutama bila dia peramah dengan perempuan even kawan dia. Hahah. simpan lah. Nnti gaduh pula. hmmm so far imma sooooooooo happy. every single minutes yang teluang alhamdulillah la ada gelak sikit *eh banyak* ada gadogado mulut sikit, senyum kambing sikit, bende ni tak mungkin lah takde kan. Perjalanan kitaorang masa sekarang ni, jangan cakap lah. nak jumpa pun payah. hmmm ada je halangan dia em. sedih nauu hati ni. rinduuuuuuuuu sangat. tak terungkap rindu ni acane. hahaha.

" Dengan hubungan jarak jauh ni, satu je aku perlu buat iaitu percaya, percaya dan terus percaya. apercaya setiap kata dia, setiap apa yang dia buat. Support dia, fahambuat semua ni insha Allah dia pun akan buat perkara yang sama. kalau kau yakin kau boleh pergi jauh dengan dia. kalau kita sayang, kita try jadi tulang belakang dia. memang lah nampak macam over tapi tu semua salah satu way nak tunjuk yang kita sayangkan dia dan hubungan ter. kita kena samasama support each other, terima apa adanya dia. memang lah orang cakap kalau dah sayang kentut pun bau wangi. Tapiiiiii cuba fikir, kalau dah kita betulbetul sayangkan relay ni, apa yang busuk kita kena tutup lah. kalau semua nak wangi takleh juga. sebab kita manusia. tiada yang sempurna. Dalam hubungan kena gerak sama-sama. takleh gerak sorang. cuba sama-sama, usaha sama-sama percaya sama sama. Insha Allah.tak usah takut.. cakap cakap orang tu bukan boleh mati pun kan. memang lah jodoh bkan kat tangna kita. tapi kalau kita nak, kita kena lah usaha betulbetul. Doa banyakbanyak. kalau nak duduk diaaaaaaam je. tunggu tunggu tuuuuungu sampai bila nak macam tu en. tawar hati macam mana pun, sayang tu takkan hilang. kita masih harap kan dia cari kita kan. Hahaha. bila sayang, jangan mudah mengalah, banyakkan bersabar" -> nasihat untuk diri sendiri dan kau kau. hahaha 

Ni mungkin separuh. separuh lagi mungkin mimpi. Sebelum dibaling bantal. maafkan saya. sekurangkurangnya bakal laki aku tahu kalau aku tido, aku suka peluk bantal busuk. hahahahahaa :')
aku tahu dia tka sempurna sama seperti aku. for sure both of us will never be perfect. sebab manusia memang lahir tak sempurna. so to be honest, untuk saat ini aku rasa dia dah cukup sempurna bagi aku even aku dah banyak makan hati. hahahahha. nama pun bercinta kan. he can make me laugh at least once. and of he admits he to being human and making mistakes. i will hold on to him and give him the most that i can. He's maybe not thinking abt me every moments but Alhamdulillah he give me a part of him that he knows i could break. I wont changes him and i will try my best do not expect more than he can give and i would never analyze him.hahaha. nampak macam poyo, nampak macam confident tapi aku akan usaha sehabis baik lah untuk kekalkan dia dalam hati ni. hahahah. dia percayakan aku. so do i.Insha Allah niat baik ni dipermudahkan. tak lekang nama dia dalam doa. orang fikir aku over, jauh sangat fikir ke depan. kekadang pun aku sendiri fikir aku over. tapi aku nakbenda ni jadi serius. so kena lah serius sikit kot. kot lah. hahahaha. sampai bila nak memain kan. aku takpandai luah. ini cara aku. maybe dah terbiasa kot takpun simpan je dalam dalam.

apa dia pakai. apa yang dia ada sekarang tu semua aku takpandang. siapa aku nak mintak atau pilih kan apa yang dia pakai. mintaa dia apa yang aku nak. aku terima dia bulatbulat. Belajar terima apa adanya itu penting. Rezeki. Kerja Allah. doa yang aku mampu buat untuk dia. bukan takde. tapi belum ada. sabarlah. have a faith in Allah. Insha Allah. imma lucky to have you azruljamri. 

iloveyou

Boyf
Assalamualaikum xx

Hari semalam pasal sahabat gua. Harini pasal chinta hati gua :) Kalau dia tahu aku update ni confirm kata aku beria gila. Hahahahah xD bukan beria ke orang lain pun ke dia juga. hm 
Lantak ah. selagi aku tak gila kan orang lain. hanya kau je satusatu ye lelaki yang aku cinta. 
Hahahhah. mesti menyampahkan bila aku cakap 'cinta'. Tapi itulah dia lelaki pertama yang aku paling sayang. Buat apa aku bertahan dengan perangai dia. Buat apa aku buang semua rasa sakit hati aku. Buat apa aku abaikan semua perbuatan dia yang menyakitkan hati aku tu. SEMUA sebab sayang weh. Aku taknak rasa kehilangan lagi. Sebab sayang juga aku bertahan sampai sekarang. dan ini kali pertama aku take serious in relationship. sebelum ni mana pernah. sampaikan kawan sendiri pun tak percaya yang aku setia sekarng ni. Pffffft gila rasa. Hhahahahah :)

hahah. sorry cause im alwys being annoying fr you. i need you everyday cause takde dia aku bosan as fuck. Hhahaha. cause youre my fav person in mylife :) i didnt to lose you. im sorry biy the mistake that i did. Hehehe :) sorry alwys make you worried abt me. thankyou fr scrifice your time fr me :) thank fr create the great moment :)) i love ur smile. love ur eyes. Hahah. i cant stop looking at your picture. Argghhh melting. Hahahhahahah :) thankyou fr stay :) why you so cute? --' i wnt you being alwys beside me and i know hm dream only. we're far :) after final , inshaAllah ill meet you fr whole day. Hahhaha. Cant wait ah biy. hahahha :)


fr Azrul:

imsorry i cant be a perfect girl for you. You just have to accept the fact that who i am. Im trying mybest to make you stay and love me more than you do. we used to talked for hours and almost everyday. now imlucky because ive you. Seriusly, im only inlove with you. hm only you no others. 
Even if i had a million reasons to leave but i choose to stay with you. Another month, Another year, Another smile. Another tear, Another winter and another summer too but there can never be another you. hehehe :) I wish my eyes could see you everyday biy. hm Insha Allah. I think I should stop overthinking. sometimes i wonder and i ask myself what i mean to you. em.I would be lying if said i ddnt missyou. Imissyouuuuuu very mych my swttybunnyboo :*


-sorry untuk english yang tungganglanggang tu-